Waarom gaan we graag met de auto op vakantie?

Wanneer je erover nadenkt eigenlijk best een grote vraag. Er is heel veel onderzoek naar gedaan en het antwoord dat het meest naar boven komt is: de auto geeft ons op vakantie vrijheid en flexibiliteit. Vooral in de zomervakantie, de maanden julie en augustus, stapt het halve land in de auto om op vakantie te gaan. Waar gaat iedereen naartoe dan op vakantie?

De vakantielanden die op een grote belangstelling mogen rekenen van autominnend Nederland zijn:

- Duitsland
- België
- Frankrijk
- Italië
- Spanje
- Oostenrijk

Deze laatsten in wat mindere mate. Daar gaan we meestal naartoe vliegen.

Meer redenen om met de auto op vakantie te gaan

Allsecur heeft in 2016 een groot onderzoek laten doen, het Grote Auto en Verkeer Onderzoek. Uit dit onderzoek kwam naar voor dat in 2016 meer dan de helft van de ondervraagden met de auto op vakantie zou gaan. De motivatie bleek aardig overeen te komen maar er waren nog een aantal aanvullende redenen om voor de auto te kiezen. Nederlanders brengen ook graag souvenirs mee. En eten en lokale delicatessen. Wie kent hem niet, de fles Sangria die in Spanje zo lekker smaakte op het terrasje. Of die ene Franse kaas ... waardoor de hele familie de hele weg terug in de stank zat in de auto?

Dus behalve vrijheid, het gevoel van te kunnen gaan en staan waar we willen, is de auto ook een soort pakezel op vakantie. Overigens gaat niet iedereen naar het buitenland op vakantie met de auto. Uit het onderzoek van Allsecur bleek dat maar liefst 24% gewoon met de auto in Nederland op vakantie gaat. En dat wij Nederlanders altijd met onze sleurhut rijden kwam ook niet echt naar voor bij het onderzoek. Slechts 7% gaat met de caravan achter de auto op vakantie. 

Ongemakken met de auto nemen we voor lief op vakantie

Want ook op vakantie gaan we weer gewoon in de file staan bijvoorbeeld. Zoals al eerder aangegeven bezoeken we met de auto het liefst onze buurlanden en misschien een stapje verder. Autoscout24 heeft, ook in 2016, een onderzoek gedaan naar de grootste ergernissen wanneer we met de auto op vakantie gaan. En wat blijkt? Met stip op 1 de verlaten wegwerkzaamheden. Waar alles is afgezet en niets of niemand te zien is. Op 2? Slecht aangegeven omleidingen waardoor onze TomTom of Google er helemaal niets meer van snapt. O ja, en bij de ouders? Knoeien met eten en drinken door de kids op de achterbank. En ruzie maken.

Met de auto naar Oostenrijk of Kroatië

Voor de mensen die wat gevorderd zijn in het autorijden is een rit naar Oostenrijk of Kroatië ook mogelijk. Via Hohetauern.nl kun je geweldige huisjes boeken waar je zo naartoe kunt rijden. Zo'n lange rit vraagt overigens wel wat meer voorbereiding waardoor de ergernissen wat minder invloed hebben. Zorg natuurlijk voor voldoende drinken en eten. En mocht je in de winter gaan rijden, zorg ervoor de je ruitensproeier reservoir gevuld blijft, liefst met een variant die niet kan bevriezen. Zorg ook voor dekens in de auto mocht je in de kou komen te staan. En het meest belangrijk om mee te nemen in de auto is voor iedereen een goed humeur. Het is tenslotte vakantie.

 

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.